Descriere
Panoul de control Expert Electronics SUNSDR E-Coder 2 SE
Noul panou de control E-Coder 2 SE este conceput pentru controlarea dispozitivelor SDR Expert Electronics, cu accent pe controlarea de la distanță. Acest panou de control dispune de codec-uri audio de înaltă calitate (HQ) integrate, în scopul eliminării oricărei întârzieri.
Dispozitivul E-Coder2 SE este un panou de control de generație nouă, fiind echipat cu un codec audio stereo HQ de 24 de biți și de un domeniu dinamic de 114 dB (CS4272). În cazul funcționări în modul RX, dispozitivul ExpertSDR2/3 trimite același flux audio către TRX și către E-Coder2 SE. Astfel, puteți asculta conținutul audio direct din TRX sau din E-Coder2 SE; în ambele cazuri întârzierea este practic imperceptibilă. Trebuie menționat faptul că în cazul dispozitivului E-Coder2 SE am implementat și un nucleu CW special pentru minimizarea întârzierii, când vă monitorizați propria voce în timpul emisiei. Dispozitivul TRX poate fi operat și de la distanță, fără grija eventualelor întârzieri de monitorizare; această posibilitate este acum noua realitate! Dispozitivul E-Coder2 SE este deosebit de util utilizatorilor sistemului Expert Remote System (ERS), care își plasează stațiile de emisie-recepție mai departe de locul de comandă.
Dispozitivul E-Coder 2 SE poate fi conectat la un port USB de minim 5 V și de o putere de 0,5 A.
Partea din spate a dispozitivului E-Coder2 SE este dotată cu patru mufe jack stereo de 6,3 mm: pentru căști audio, microfon (proiectat pentru microfoane asimetrice), padele CW și pedale comutatoare PTT.
Schema de bază pentru conectarea microfoanelor
Padela CW, pedala comutatoare PTT
Folosiți pedala comutatoare PTT pentru definirea modului de funcționare a stației de emisie-recepție TX, conectați în acest scop pedala PTT la mufa PTT. După apăsarea pedalei comutatoare cablul PTT se conectează la împământare și comută stația de emisie-recepție în modul TX. În timpul emisiei indicatorul roșu LED TX de pe panou clipește.
Conectați cheia dreaptă la mufa KEY, prin scoaterea contactului inelar. După apăsarea tastei stația de emisie-recepție comută în modul TX, generând un semnal CW continuu în modul Manual. După eliberarea cheii drepte stația de emisie-recepție revine la modul RX.
Conectați cheia cu padele gemene (o singură padelă) la mufa KEY. În cazul apăsării unei padele a cheii (sau a unei părți în cazul unei padele) va cauza comutarea stației de emisie-recepție în modul de funcționare TX și dispozitivul începe generarea automată de puncte și linii. După eliberarea padelei stația de emisie-recepție revine la modul RX.
Meniul Panel (Panou) oferă acces la setările panoului de control E-Coder. În meniul vertical al dispozitivului puteți selecta tipul panoului de control conectat. În cazul conectării unui panou de control E-Coder la stația de emisie-recepție, în meniul Panel (Panou) este afișată fila E-Coder 1. În cazul conectării mai multe panouri E-Coder la stația de emisie-recepție meniul Panel (Panou) va conține mai multe file, de ex. E-Coder 1, E-Coder 2 etc., cu setări identice pentru fiecare panou.
Setările ESDR3, Setările E-Coder2 în ExpertSDR3 0.11.0
În partea stângă a meniului este afișată schema panoului E-Coder, cu butoane și cu potențiometre. Apăsați orice buton pentru vizualizarea listei funcțiilor disponibile.
În partea dreaptă a meniului, puteți accesa setările principale ale panoului, inclusiv următoarele:
- Autorizare: folosiți pentru autorizarea utilizării panoului E-Coder
- IF: reglarea frecvenței prin mișcarea filtrului deasupra câmpului
- Use IF as RIT (Utilizare IF ca RIT): sonorizare cu IF când offsetul RIT este activat
- Use IF as XIT (Utilizarea IF ca și XIT): sonorizare cu IF când offsetul XIT este activat
- VFO B: autorizarea receptorului AI
- Sonorizarea adaptivă: creșterea vitezei de rotire a butonului principal rezultă în creșterea treptei de sonorizare
- Sonorizarea fină: folosiți pentru facilitarea sonorizării precise
- Iluminarea tastelor: folosiți pentru activarea iluminării de fundal
- Iluminarea de fundal: folosiți pentru activarea iluminării de fundal a codificatorului
- Transceiver 1 (Stația de emisie-recepție 1): folosiți pentru selectarea receptorului RX1 sau RX2 dotat cu software
- Lipsă de transmitere PTT: meniul vertical
- Fila Sound card (Placa audio): semnalizează semnalele microfonului și ale căștilor audio
- Monitor: nucleul DSP inclus în panou facilitează generarea sunetelor chiar de către panou, eliminând astfel întârzierea cauzată de monitorizare. Sunetul emis diferă de cel auzit de fapt în direct. Monitorul TX: Dispozitivul utilizează ExpertSDR3 DSP, facilitând astfel emisia de sunete reale, dar cu întârziere
Panoul E-Coder dispune de trei becuri LED - de la stânga la dreapta:
- Verde - VFO B este activ
- Roșu - TX este activ
- Portocaliu - RX2 este activ
Funcționarea corespunzătoare a panoului E-Coder2 SE este condiționată de furnizarea de către portul USB a unui curent de 5 V cu intensitate minimă de 0,5 A. În caz contrar pot surveni probleme la nivelul sunetului, de ex. perturbații și funcționarea necorespunzătoare a microfonului.
Panoul E-Coder 2 SE este fabricat în Taiwan, cu respectarea celor mai exigente cerințe de calitate.
Diferențele principale dintre E-Coder2 și E-Coder2 SE
- Carcasa din aluminiu de 3 mm și panoul din oțel formează o unitate solidă, asemenea unei armuri, fiind totuși plăcută la atingere.
- Greutatea de 574 de grame a unității față de greutatea de 352 de grame în versiunea originală, crește aderența panoului pe masă.
- Noul înveliș al consolei și noul cadru inferior dotat cu scară îmbunătățesc experiența generală a utilizatorului.
- În partea superioară sunt instalate trei potențiometre negre, care cresc atractivitatea panoului.
Din perspectiva prețului diferențele dintre versiunea nouă și cea veche nu sunt semnificative. Vă rugăm, ignorați vechiul E-Coder2, deoarece acum producem doar E-Coder2 SE în Taiwan, acesta fiind singurul model disponibil pe piața internațională.
SPECIFICATIONS | |
Weight | 0.7 kg |
Dimensions | 24 × 16 × 7 cm |